"Trzymaj formę"

Jak cenną rzeczą jest zdrowie nikogo nie trzeba przekonywać. Na wiele kwestii w tej sprawie wpływ mamy sami – NASZE ZDROWIE W NASZYCH RĘKACH, dlatego też w bieżącym roku szkolnym nasza szkoła po raz kolejny przystąpiła do VII już edycji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego”Trzymaj Formę!”, którego założeniem jest edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży szkolnej i ich rodzin poprzez promocję zasad aktywnego stylu życia i zbilansowanej diety, w oparciu o odpowiedzialność indywidualną i wolny wybór jednostki.

Uczniowie klas piątych w ramach projektu „Trzymaj Formę” na kilka chwil zamienili się w nauczycieli próbujących przekonać pierwszaków, że marchewka i jabłko może konkurować z  chipsami a ruch na świeżym powietrzu jest lepszy niż komputer. Było pomysłowo, kolorowo, smacznie i wesoło…. a nauczycielom rośnie zdecydowanie zdrowa konkurencja! ;)

Prezentacja klasy Vb

"Trzymaj formę"

Jak cenną rzeczą jest zdrowie nikogo nie trzeba przekonywać. Na wiele kwestii w tej sprawie wpływ mamy sami – NASZE ZDROWIE W NASZYCH RĘKACH, dlatego też w bieżącym roku szkolnym nasza szkoła po raz kolejny przystąpiła do VII już edycji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego”Trzymaj Formę!”, którego założeniem jest edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży szkolnej i ich rodzin poprzez promocję zasad aktywnego stylu życia i zbilansowanej diety, w oparciu o odpowiedzialność indywidualną i wolny wybór jednostki.

Uczniowie klas piątych w ramach projektu „Trzymaj Formę” na kilka chwil zamienili się w nauczycieli próbujących przekonać pierwszaków, że marchewka i jabłko może konkurować z  chipsami a ruch na świeżym powietrzu jest lepszy niż komputer. Było pomysłowo, kolorowo, smacznie i wesoło…. a nauczycielom rośnie zdecydowanie zdrowa konkurencja! ;)

Prezentacja klasy Vb

Cele

1Pogłębienie wiedzy w zakresie znaczenia zbilansowanej diety i aktywności fizycznej dla organizmu człowieka.

2Kształtowanie zmiany postaw i zachowań związanych z prawidłowym żywieniem,odpowiednią jakością zdrowotną żywności i aktywnością fizyczną.

3Dostarczanie wiedzy i umiejętności korzystania z informacji zamieszczonych na opakowaniach produktów spożywczych.